„Резиденция Велинград” се намира на 400 м. от гр.Велинград в посока Юндола в изключително красивата местност Марина ливада. Новопостроеният комплекс се състои от 6 сгради, решени в архитектурните традиции на старата българска къща. Основната сграда – Резиденция, е с РЗП 905 кв.м.
В нея има елегантен ресторант на две нива с капацитет 60 места и оборудвана кухня.
Голямата слънчевата веранда към него, прекрасната гледка към басейна и вътрешната камина, допълвaтневероятното усещане за пълно уединение и топлота.
Две облицовани с речен камък стени и огромният дизайнерски полилей внасят романтичен елемент и усещането засредновековен замък.
Разкошна извита стълба с парапети от ковано желязо води от спа-центъра до президентския апартамент, който разполага и със собствен кухненски кът. На същото ниво се намират още три самостоятелни спални помещения, а простора в санитарни възли, решени в лилаво и бяло е впечатляващ!
Резиденцията притежава огромен спа-център с парна баня, сауна, мини басейн с масажно джакузи и водопад, кът за релакс, помещение с винен бар, подходящо за игрална или конферентна зала.
Сградата разполага с централно парно с автоматичен котел на пелети, който подгрява и външния басейн на комплекса, който е с вместимост 200 куб.м.
Всяко едно помещение разполага и с отделна климатизация за отопление и охлаждане. В средата на комплекса се намира голям открит плувен басейн, заобиколен от красиви зелени площи.
Тенис корт с олимпийски размери, нощно осветление и червена настилка е още едно допълнение към лукса и комфорта на Резиденция Велинград.
При нужда, кортът може бързо да се трансформира в хеликоптерна площадка. Освен основната сграда, в комплекса има още 5 самостоятелни мезонетни постройки, едната от които е с РЗП 245 кв.м.
Тя притежава разкошна спалня и хол с панорама към басейна, трапезария, кухня и още две спални, подходящи за семейства с деца.
Останалите 4 сгради в комплекса са с РЗП 202 кв.м. Всяка от тях разполага с просторен хол с прекрасен изглед към басейна, камина и оборудвани кухни и трапезарии.
Вътрешна дървена стълба води до уютните спални   на втория етаж, като всяка е със собствен санитарни възел и тераса.
Комплексът е ограден с масивна каменна ограда. Всички сгради са обзаведени супер луксозно, до ключ.
Кухненскотото обзавеждане включва – хладилници, фурни с керамични плотове и посуда. Мебелировката и обзавеждането е напълно завършена, включително –
луксозно спално бельо, халати и завивки. Собствена система за денонощен видео-контрол, интернет и последно поколение LED тв приемници.
Това райско кътче може да стане вашият нов дом или мястото, където ще почивате с ваши приятели!
За контакти: 00359 888 702 196 и 00359 887 31 10 41 /за английско говорящи/, e-mail: fabrika_fobos99@mail.bg
Град Велинград е разположен в изключително живописната Чепинска котловина, на 765м. надморска височина в сърцето на планината Родопи. Легендата разказва, че потези земи са живели Орфей и Дионисий, в чийто храм ходели Александър Македонски и бащата на Октавиан Август, за да им гадаят за изхода на походите им срещу траките. Тук се намира и карстовият извор Клептуза, образувал красиво езеро.Велинград се намира само на 133 км. от столицата София и на 85 км. от историческият и културен център на страната – гр.Пловдив. На 31 км на север се намира гара Септември, от която започва единствената теснолинейна линия в България. Тя се движи по живописното Чепинско дефиле, преминава през Велинград, през Аврамово – най-високата гара на Балканският полуостров и пристига в Банско. Близостта на курорта до двете най-красиви планини в България – Рила и Пирин, известни с пленителните си езера и ски курорти го правят още по-атрактивно място. Но истинското богатство на Велинград са минералните води!Със своите 80 извора, Велинградска община се нарежда на първо място в България по изобилие и разнообразие на извори, подходящи за лечение на различни заболявания. Общият дебит на 80-те минерални извора е 170 л/сек. – един от най-високите в цяла Европа! Минералните води на Велинград са били познати и използвани от хората още от дълбока древност. Водата се характеризира като хипертермална, слабо минерализирана хидрокарбонатно-сулфатно-натриева, флуорна, силициева и радонова. Особено важно е наличието на радон в лечебна концентрация. Минералните води на Велинград се използват за лечение и профилактика на заболявания на дихателната система, на опорно-двигателния апарат, гинекологичн, ендокринни и кожни заболявания. Изключително благотворно е въздействието им при  неврологични, бъбречни, стомашно-чревни и чернодробни болести, както и при сърдечно-съдови заболявания.

Тук се намира красивата пещера Лепеница, която може да бъде разгледана с водач, а в близкото с.Дорково има уникален музей на открито, където са експонирани останките на праисторически животни.На 2050 м. надморска височина и само на 30 км. от Велинград се намира язовир „Белмекен”. Там се намира и високопланински спортен комплекс, който предоставя една много добра база за отдих и тренировъчни занимания във всички видове спорт.

В язовирите „Доспат” и „Цигов чарк” има отлични условия за развитието на спортен и стопански риболов.
Местността Кара тепе на 28 км южно от Велинград, предлага на туристите чудно красива природа, а на туристите, които обичат лова, тези местности и горските стопанства предлагат прекрасни условия за лов на разнообразен по вид дивеч – елен лопатар, муфлон, дива свиня, сърна, мечка, глухар, гривяк и др.